HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Alamut Mahallesi'nde Jeotermal Enerji Santrali yapımı için geçtiğimiz aylarda çalışmalara başlanmış, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatılmıştı. Mahallede yaşayan vatandaşlar, JES projesini istemediklerini belirtmiş, hukuki olarak da projenin iptali için harekete geçilmişti. 

Bilirkişi heyeti Latmos'un kalbindeki maden ocağı için inceleme yapacak Bilirkişi heyeti Latmos'un kalbindeki maden ocağı için inceleme yapacak

JES projesi yapmak isteyen Zorlu Holding’e ait Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi şirket yetkilileri, mahalleyi ziyaret etti.  Şirket yetkilileri ÇED toplantısının 31 Temmuz tarihinde yapılacağı bilgisini verirken, mahalle halkı, JES istemedikleri yönündeki kararlarını tekrar hatırlattı. 

MAHALLE HALKI JES İSTEMEDİKLERİNİ İLETTİ

Konuya ilişkin bilgi veren Alamut Mahalle Muhtarı Hasbi Şen, "Jeotermal istemiyoruz. Hiçbir koşulda hayatımızın yok edilmesini gaspedilmesini istemiyoruz. Buraya jeotermal yapılırsa köyümüzün yok olacağını düşünüyoruz. Çevreye verdiği zararlar da ortada bunun da bilincindeyiz. Kararlıyız kesinlikle Alamut köyüne JES kurulmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"DAVAMIZ DEVAM EDİYOR"

Konunun hukuki boyutunu takip eden Alamutlu Avukat Hüseyin Kormaz ise, "Hukuki olarak davayı takip ediyoruz. Aydın 1. İdare Mahkemesi'nde işletme ruhsatı iptaline ilişkin davamız var o hala devam ediyor. İşletme ruhsatının hukuka aykırı olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

P H O T O 2024 07 05 14 22 14

Editör: Tuğba Aydın