HABER MERKEZİ

Türk Psikologlar Derneği, tarihinin en geniş katılımlı genel kuruluna hazırlanıyor. Yönetime aday iki blok listenin yarışacağı seçimlerde mevcut yönetime alternatif olarak adaylığını ortaya koyan Prof. Dr. Gökhan Malkoç ve ekibi, çalışmalarına başladı. Geçmiş yıllarda derneğe iki dönem başkanlık yapmış olan Prof. Dr. Gökhan Malkoç bu genel kurulun önemini anlattı. 

Malkoç, "Son yıllarda Psikoloji bilimine ve psikologluk mesleğine ilgi çok arttı, artık 60 binden fazla mezunumuz var. Bunun bireyselleşmenin artması gibi pek çok nedeni var.  Ülkemizde yaşanan travmalar da çok etkili. Her geçen gün yenisi yaşanan doğal afetler, yangınlar, patlamalar, sosyopolitik gelişmeler, pandemi ve daha birçok olay, psikolojik desteğin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bilindiği üzere, sosyal medya ve diziler aracılığıyla da psikologlar çokça gündeme geliyor. Bu durum bir yandan psikoloji okuryazarlığını artırsa da, bilgi kirliliğini ve suistimalleri de beraberinde getiriyor. Bir meslek yasamızın olmaması psikologlar olarak bizim bilgi kirliliği ve suistimallerle etkin şekilde mücadele etmemizi çok zorlaştırıyor. Kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımız maaşlar ve görev tanımları gibi konularda çok sorun yaşıyorlar. Dolayısıyla bu kadar önemli bir mesleği icra edenler olarak aynı çatı altında bir araya gelmemiz ve birlikte çözümler üretmemiz gerek" dedi.

P H O T O 2024 06 25 08 52 05

"TÜM ÜYELERİMİZİ BEKLİYORUZ"

Prof. Dr. Gökhan Malkoç ve ekibi kendilerini "Mesleki Birlik ve Dayanışma için Psikologlar" diye tanımlıyor.  Meslektaşları psikologlara bir çağrıda bulunan Malkoç, "Biz, mesleğimizi geçmişten geleceğe taşımak ve öğrencisinden akademisyenine, çalışanından iş bulamayanına, büyük kentlerden taşraya kadar geniş psikologlar ağını bir arada tutan değer ve ilkelere sahip çıkmak için yola çıkıyoruz. Psikoloji lisansına sahip her meslektaşımızın derneğimize üye olma, her üyemizin de genel kurulda oy ve söz hakkı var. 29 Haziran'da Ankara'da yapılacak olan 34. Olağan Genel Kurul'a tüm üyelerimizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Photo 2024 06 25 08 52 04 2

Prof. Dr. Gökhan Malkoç ve ekibiyle ilgili bilgileri, seçim süreci ile ilgili görüşlerini aşağıdaki  hesaplardan takip edebilirsiniz:Instagram hesabı: dayanismaicinpsikologlar X hesabı: Psk_dayanisması

Başkan Çerçioğlu başarı düzeyi en yüksek 3. kadın belediye başkanı oldu Başkan Çerçioğlu başarı düzeyi en yüksek 3. kadın belediye başkanı oldu

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın