Fed'in faiz indirimi sonrası dolar ve altında son durum ne oldu? Fed'in faiz indirimi sonrası dolar ve altında son durum ne oldu?

HABER: BERNA TURAN

Geçtiğimiz günlerde İzmir Limanı'na demirleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) savaş gemisinde görevli Amerikan askerinin başına, İzmir’de vakit geçirdiği sırada bir grup tarafından çuval geçirilmiş, yaşanan olay üzerine 10 öğrenci tutuklanmıştı. Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı ve partililer tarafından tutuklanan gençler için Aydın'ın Efeler Atatürk Kent Meydanın da basın açıklaması düzenlendi. Konuya ilişkin konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Zühre Genişel, “ABD askerlerine çuval geçiren yiğit kardeşlerimizi kutluyoruz. Ellerine sağlık. Aydın’dan o aslanları selamlıyoruz” dedi.

“TÜRK GENÇLİĞİNİN ÇUVALININ GÜCÜ BU KADAR BÜYÜKTÜR”

Pentagon sözcüsü Pat Ryder ‘ın Salı günü yaptığı açıklamalara da göndermede bulunan Genişel: “Ryder, Amerikan askerlerinin profesyonelliğinden gurur duyduklarını ve Türk yetkililerinin desteğinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti. Bu açıklamalar Türkiye adına utanç vericidir. Vatan Partisi ABD Devletinin ve emperyalizmin doruklarını titretmiştir. Türk gençliğinin çuvalının gücü bu kadar büyüktür” ifadelerini kullandı.

"AMERİKALI TAYFALARA ÇİÇEK Mİ VERCEKTİ?"

Tutuklanan şahısların serbest bırakılması gerektiğini belirten Genişel: “ Türk yargısı bu kararı değiştirecek ve değiştirmek zorundadır. Türk gencinden ABD tehditlerini, namlularını üzerimize doğrultanları çiçekle karşılamasını kimse beklemesin. Ne yapacaktı bu gençler? Rıhtıma çıktıkları zaman Amerikalı tayfalara çiçek mi vereceklerdi? Madalya mı takacaklardı? NATO üyesi müttefik askeri geldi diye onların ellerini öpüp, boyunlarına mı sarılacaklardı? AK Parti iktidarı Türk gencinden bunu mu bekliyordu?” açıklamalarında bulundu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Berna Turan