HABER: BERNA TURAN

Aydın'da 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Okul Güvenliği  toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı da konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat sisteme yönelik açıklamalarda bulundu. Vali Canbolat:“En büyük güç kaynağımız nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle donatılmış yeni nesiller olacaktır.  Bu anlayışla Aydın’da eğitim sistemimizin eksiklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşmasını sağlamak, birikmiş sorunlara çözüm bulmak için bugüne kadar devletimiz tarafından büyük yatırımlar yapılmıştır” dedi.

2-50

"AYDIN'DA TOPLAM 9 BİN 118 DERSLİK VAR"

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının derslik sayısı ve öğrenci sayısına yönelik açıklamalarda bulunan Canbolat:“Aydın il genelinde okullarımızda temel eğitim okullarımıza toplam 6 bin 601, ortaöğretim de 2 bin 517 olmak üzere toplam 9 bin 118 derslikte öğrencilerimize eğitim öğretim hizmeti verilmektedir. İlimiz genelinde ilkokul ve ortaokullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı 20, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 13,  bu kapsamda bakanlığımız tarafından yayınlanan talimatlar doğrultusunda tedbirleri al ak ve uygulamak bizlerin görevidir” şeklinde konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim dönemi için Canbolat: “2024-2025 Eğitim ve öğretim yılının başarılı, huzurlu ve sağlıklı geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 ilin valisi değişti! 16 ilin valisi değişti!

3-46

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Berna Turan