Aydın'a bir yılda 52 bin kişi göç etti Aydın'a bir yılda 52 bin kişi göç etti

HABER MERKEZİ

Her yıl, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından, kuruluş yıl dönümü olan 11 Temmuz'un bulunduğu hafta "Mavi Kurdele Farkındalık Haftası" olarak anılırken hafta boyunca, çocukların güvenliği ve geleceği için toplumdaki her bireyi bilinçlendirmek amacıyla eğitimler, ziyaretler, stant çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 

UCİM derneği bu yıl da farkındalık için seslenişte bulundu.  UCİM Dernek Başkanı Saadet Özkan ve  Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, Mavi Kurdele Farkındalık Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi, "Her çocuk güvenli ve sevgi dolu bir ortamda büyümeyi hak eder. Maalesef, çocuk istismarı ülkemizde ve dünyada hala büyük bir sorun olmaya devam ediyor. UCİM olarak, Mavi Kurdele Farkındalık Haftası boyunca, çocuklarımızın haklarını savunmak ve onların yanında olmak için toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu hafta boyunca düzenlediğimiz etkinlikler ile çocuk istismarına karşı sesimizi duyurmak istiyoruz. Her bireyin mavi kurdele takarak bu mücadelede bizimle birlikte olması, çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmalarına katkı sağlayacaktır. Birlikte daha güçlü ve etkili olabiliriz."

"MAVİ KURDELE TAK"

UCİM Derneği, bu hafta boyunca yaptığı çalışmalar ile toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Dernek, toplumun tüm kesimlerini çocuk istismarına karşı bilinçlendirmek ve çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürürken, mavi kurdele takmanın farkındalık için önemine vurgu yapıyor.

 UCİM Derneği, birlikte çocukların sesini duyurmak, onları korumak ve onlara parlak bir gelecek sağlamak amacıyla tüm vatandaşları desteğe çağırdı. 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın