Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike kaynaklı teknik arıza sonucu tüm dünyada sorunlar yaşanıyor. Türk Hava Yolları (THY), teknik aksaklıklar sonucu 84 seferini iptal etti.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, uçuşların en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine döneceğini duyurdu. Üstün, “Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz” dedi.

KULLANILMAMIŞ BİLETLER İÇİN KESİNTİSİZ İADE YAPILACAK

THY’nin Teknik Destek hesabından yapılan açıklamada ise, yolcuların uçuş durumlarını mobil uygulama üzerinden görüntüleyebileceği belirtilerek, seferi iptal olmayan yolcular için de aksak nedeniyle haklar tanımlandığı bildirildi. Açıklamada, “19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır. Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır” denildi.

THY, hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacağını, kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmadığı biletlerde ise kullanılmayan uçuşlara ait iade işlemi yapılacağını da duyurdu.

DENİZBANK'TA DA SORUN YAŞANDI

Özel: "Türkiye'yi en iyi biz yöneteceğiz demeye hazırız" Özel: "Türkiye'yi en iyi biz yöneteceğiz demeye hazırız"

Türkiye’de kesintiden etkilenen kurumlar arasında DenizBank da yer aldı. Bankadan yapılan açıklamada, “Kullandığımız global yazılım sisteminin dünya genelinde yaşadığı teknik aksaklık nedeniyle ülkemizde de birçok kurumu etkileyen kesintiler yaşanmaktadır. Bankamız, söz konusu aksaklığın giderilmesi ve tüm kanallarımızın en kısa sürede hizmete açılması için çalışmaktadır” denildi.

Kaynak: anka