HABER MERKEZİ

Aydınlı Aktivist Ayşenur Eygi İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü Aydınlı Aktivist Ayşenur Eygi İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü

Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, Aydın'da esnafın ağır vergi ve faturalardan dolayı iflas etmek üzere olduğunu belirterek iktidara çağrıda bulundu. İktidardan Ege ve Akdeniz illerinde yaz aylarında elektrik tarifesinde indirime gidilmesi ve pazar günleri zincir marketlerin açılmaması yönünde istekte bulundu. 

"CAN YAKAR HALE GELDİ"

Karahan yaptığı açıklamada, “Aydın esnafı her geçen gün maliyetlerin altında perişan oluyor ve kepenk kapatma hazırlığına girmiş durumdalar. Yılsonuna kadar yüzlerce esnaf işyerini kapatmayı planlıyor. Maliyetlerin altında her gün daha fazla eziliyor. Özellikle kira maliyetleri can yakar hale geldi. Kiralarına yüzde 400 zam isteyen mal sahipleri var. Bununla beraber spotaj vergisi artıyor. Diğer taraftan elektrik faturaları cep yakıyor. Sadece esnafı değil tüm vatandaşlarımızı çarpıyor. Havaların aşırı sıcak olması sebebi ile klimalar sürekli çalışıyor. Anadolu’ya kışın doğal gaz indirimi yapan iktidarın yazın da Ege ve Akdeniz illerine elektrik indirimi bekliyoruz. Bu konuda geçmişte Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken de defalarca girişimde bulundu, kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

"VERGİYİ KÜÇÜK ESNAFIN SIRTINA YÜKLÜYOR"

İktidarın yerel esnafı bitirmeye çalıştığını iddia eden Karahan, “Yıllardır perakendecilik yasasını çıkarmayan iktidar yerel esnafı bitirmek için mücadele ediyor. Yüzbinlerce esnaf bir kaç sermaye sahibini zengin ediyor. Sonra bu sermaye sahiplerinin vergi borcunu sıfırlıyor. Onlardan almadığı vergiyi de küçük esnafın sırtına yüklüyor. En azından esnafı korumak adına en azından pazar günleri zincir marketler açılmasın. Buradan iktidara sesleniyorum. Esnaf biterse vergi alacağınız kimse kalmaz. Sizler yandaşların vergi borcunu da o zaman silemezsiniz” ifadelerini kullandı. 

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın