HABER MERKEZİ

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci hakkında ortaya atılan iddia Germencik'ten sonra Efeler'i de karıştırdı.

Efeler Belediyesi'ne ürün tedariği yapan bir firma sahibi, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay döneminden kalan yaklaşık 5 milyonluk borcunu tahsil etmek istedi ancak başkan yardımcısı Müttalip Özsemerci'nin "keyfi" engeline takıldı.

MÜTTALİP TALİMAT VERDİ! "ÖDEME YAPILMAYACAK"

İddiaya göre bir firma sahibi 31 Mart seçimlerinin öncesinde ve seçimden sonra 1 ay boyunca Efeler Belediyesi'ne ürün tedariğinde bulundu. Ancak ödeme zamanı geldiğinde ne geçmiş ne de güncel bakiyeye dair ödeme yapılmadı. 

Bunun üzerine firma sahibi Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci ile  ödeme yapılması konusunda  birebir görüşme sağladı. Görüşmede firma sahibine firmasının şaibeli olduğu için ödeme yapılmayacağı söylendi. 

Firma sahibi, işletmenin evraklarını belediye kayıtlarında da mevcut olduğunu  ve yeniden teslim edebileceğini belirtti. Buna rağmen firma yetkilisine  yeniden ödemenin yapılmayacağı söylendi. 

"BİZ BU İŞLERİ İYİ BİLİRİZ"

Firma sahibinin neden ödeme yapılamayacağının ve şaibenin nereden doğduğunu sorması üzerine ise  Özsemerci'nin, “Biz bu işleri iyi biliriz, faturayı kesmiş olmana rağmen ürünleri teslim ettiğine dair evrakları bulamıyoruz" şeklinde cevap verdiği iddia edildi.

Firma sahibi, belediye ve iştiraklerinde kendi ürünlerinin kullanıldığını, ürün verdiği dönemde mal kabul komisyonunda imzası bulunan personellerin kendi başkanlık dönemlerinde hali hazırda  birim müdürü olarak göreve devam ettiklerini belirttiğini ancak bir sonuç alamadığını da iddia etti. 
 

"EVRAKLAR TESLİM EDİLDİ"

Teslim kayıtlarının ıslak imzalı şekilde işletme bünyesinde mevcut olduğunu söyleyen ve evrakların işletme personeli tarafından  bir zarf içerisinde 2 gün sonra sekreterliğe teslim edildiğini aktaran firma sahibi, yine sonuç alamayacağını düşünerek evrakların teslimatını yaptığını  başka bir başkan yardımcısına ilettiğini kaydetti.

Belgeleri teslim ettikten sonra kendisine herhangi bir dönüş sağlanmadığını gören işletme  sahibi, son çare olarak belediyeye alacak davası açtı.
 

"İTİBAR KAYBI YAPMAK İSTİYOR"

Ulaştığımız işletme sahibine neden dava açtığını sorduğumuzda ise adı geçen başkan yardımcısının firmaya 'itibar kaybı' yaşatmak istediğini, bundan dolayı işletmenin haklarını hukuki yollardan korumak ve  temin etmek dışında çarelerinin kalmadığını kaydetti. 

Aydın Haberleri'ne yaptığı açıklamada, "Biz devlet terbiyesi ile büyümüş her daim kamu kuruluşları ile çalışan bir prensipteyiz. Kamu kurumuna zarar vermemek adına defalarca görüşme sağlamış bukunmaktayım ancak keyfi tavırlarla diyalog kurulmaktadır.  Germencik'teki ihalelerinden kaynaklı hala konuşulan ve tartışılan bir başkan yardımcısının firmama karşı sözlü iftirasının verdiği maddi zarar her geçen gün artıyor. Yaklaşık 30 işçim var bu yapılan hak gaspından başka bir şey değildir. Benim gibi onlarca esnaf mevcut. Bu kadar esnafa ve çalışanına yapılan büyük bir gasptır. Bu  aynı zamanda kamu kurumunun adını da zedelemekten ibarettir.  " ifadelerini kullandı.

Aydın'da havalar daha da serinleyecek! Aydın'da havalar daha da serinleyecek!

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın