Efeler Belediyesi, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü çeşitli organizasyonlarla kutladı. Etkinlikler kapsamında, ilk olarak Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde ‘Fotoğraflarla Efeler’ sergisinde vatandaşlar, geçmişten günümüze ayrıcalıklı bir yolculuk yaptı. Aynı mekânda, gerçekleştirilen söyleşide ise bağımsızlık yolundaki fedakârlıklar anlatıldı. Fener Alayı’nda ise bağımsızlık coşkusu zirveye ulaştı. Ellerinde al bayraklar ve meşaleler ile kenti aydınlatan binlerce vatandaş, her adımda özgürlük nidaları ile geçtikleri yerleri inletti.

FOTOĞRAFLARLA EFELER SERGİSİNDE TARİHE YOLCULUK
Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun fotoğraflarla anlatıldığı sergi, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Efeler Belediyesi ve Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında ziyaretçiler, o özel günlere ait karelerle geçmişe yolculuk etti. Daha sonra gerçekleştirilen söyleşi ile, Aydın’ın Kurtuluş Savaş’ındaki rolü ve şehirde işgalcilere karşı gösterilen kahramanca direniş anlatıldı.

Döviz kurları haftaya yükselişle başladı! (16 Eylül 2024) Döviz kurları haftaya yükselişle başladı! (16 Eylül 2024)

6 (2)-1
FENER ALAYI’NDA BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve ekibi tarafından düzenlenen Fener Alayı’nda ise binlerce kişi bağımsızlık parolasıyla yürüdü. Taş Köprü mevkiinde toplanan özgür ruhlu Efeler halkı, al bayrakları dalgalandırdı. Meşalelerle geceyi aydınlatan vatandaşlar, marşlarla geçtiği sokak, cadde ve meydanları inletti. Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerinde yer aldığı yürüyüş boyunca, çok sayıda vatandaş da evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarıyla korteje eşlik etti. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in iş birliği ve düzenlediği etkinliklerle kendilerine eşsiz anlar yaşattığını söyleyen vatandaşlar, Başkan Yetişkin’e bir kez daha teşekkürlerini iletti.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Berna Turan