Osmaniye’de 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evi hasar gören işitme engelli ve kanser hastası 74 yaşındaki Yakup Panavur, hafif hasarlı olduğunu ileri sürdüğü eviyle ilgili yıkım kararına göz yaşları içinde tepki gösterdi. Sonradan öğrendiği hasar tespitine itiraz edecek telefonu bile olmadığını söyleyen Panavur, "Param yok, bir emekli maaşım var. Biz perişan durumdayız. Evimiz yıkılırsa ne yapacağız biz? Sokakta mı oturacağız, kalkacağız? Benim evim yıkılacak bir ev değil. Yetkililerin tekrar inceletip görüşmesi gerekiyor" dedi.
Osmaniye’nin Merkeze bağlı Issızca köyünde eşini koronavirüs nedeniyle kaybeden ve kendisi gibi işitme engelli kız kardeşi ile yaşayan 74 yaşındaki kalp ve kanser hastası Yakup Panavur, Kahramanmaraş depremlerinde sağlam evine ağır hasar verildiğini, bu durumu ise sonradan öğrendiğini ifade etti. Akıllı telefonu olmadığı için itiraz bile edemediğini anlatan Panavur, evi için yıkım kararı verildiğini, evinin sağlam olduğunu, yıkılırsa kardeşiyle gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. Yetkililerden tekrar inceleme yapılmasını isteyen Panavur, şunları söyledi:
"SOKAKTA MI OTURACAĞIZ?"
"Kahramanmaraş depremlerinde evimde inceleme yapıldı. Hafif hasar verdiler biliyordum sonradan duydum ki ağır hasar vermişler. Ben bu evimi 150 bin liraya yaptırdım,masraf ettim. Kanser hastasıyım, eşimi de kaybettim, yalnız başımayım. Onun için benim evimin yıkılmamasını istiyorum yetkililerden. Param yok, bir emekli maaşım var. Biz perişan durumdayız. Evimiz yıkılırsa ne yapacağız biz? Sokakta mı oturacağız, kalkacağız? Gece gündüz ben uyku uyumuyorum canımın sıkısından. Telefondan da itiraz edemem nasıl edeyim? Duydum ki ağır hasar demişler evime. Benim evim yıkılacak bir ev değil. Yetkililerin tekrar inceletip görüşmesi gerekiyor. Gelin bakın hafif hasar, daha taş kımıldamamış evimden. Ben evimin yıkılmamasını istiyorum yetkililerden.’’
Emine Panavur ise “Açıkta kalacağız, ikimiz de hastayız. Mümkünse evimiz yıkılmasın. Yapan yok, tutan yok. Yürüyemiyoruz. Öyle kalırız açıkta. Evimiz sağlam’’ dedi.