Selin Sayek Böke: "İktidar olmaya geliyoruz” Selin Sayek Böke: "İktidar olmaya geliyoruz”

31 Mart seçimlerinde AK Partinin Çine Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen ve menzil tarikatına yakınlığla bilinen  Ali Dinçer,  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” töreninde krize neden oldu.

Düzenlenen 15 Temmuz programına Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a, başkan yardımcısı Semra Eroğlu vekalet etti.  Eroğlu, protokol sırasında olması gerekmesine rağmen kendisine yer ayrılmadığını gördü. Bunun üzerine bir açıklama istedi. 

Gelen tepkiler üzerine Çine Kaymakamı Murat Büyükkköse'nin, "Programda kişiye özel yer ayrılmadı ve amacımız da halkla birlikte demokrasi nöbetinde bir arada olmaktı” dediği iddia edildi ancak basına yansıyan fotoğraflar ise pes dedirtti. 

Whatsapp Image 2024 07 16 At 5.00.25 Pm (1)
Kaymakam Büyükköse'nin "Kişiye özel yer ayrılmadı" açıklamasının ardından "menzil sevici" olarak bilinen AK Partili Ali Dinçer'in ön sırada yer alması gerginliğe neden oldu.

Whatsapp Image 2024 07 16 At 5.00.26 Pm (2)
Duruma tepki gösteren ve  yerinin protokolde olmaması gereken birisine verilmesini kabul etmeyen başkan vekili Semra Eroğlu, programı terk etti.  Eroğlu'nun programı terk etmesinin ardından Ali Dinçer'in menzil tarikatı ile yakınlığı yeniden gündeme geldi. 

Editör: Ayşe Yılmaz