HABER: TUĞBA AYDIN

Efeler Belediyesi'nde işçi sorunları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde maaş konusunda işçilerle uzlaşılmış, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, bayram öncesi işçilerin yüzünü güldürmüştü. İşçilerin sevinci kısa sürdü.

İddiaya göre, Efeler Belediyesi'nde çalışan şirket işçilerine, belediyeden bazı isimlerin, yönetimin adını kullanarak işçilerin sendikaları olan DİSK'ten istifa edip Belediye-İş Sendikası'na geçmeleri yönünde baskı uygulanıyor. 

"EFELER BELEDİYE BAŞKANI DURUMDAN HABERDAR DEĞİL"

Sendikalarından istifa etmeyen işçiler hakkında işlem yapılacağı şeklinde tehdit edildiklerini iddia eden işçiler, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'in bu durumdan haberdar olmadığını kaydetti. Sendikalarından memnun olduklarını belirten işçiler, kötü niyetli odakların işçilerin üzerinden ellerini çekmelerini talep etti.

"SÜHA BAYIRLI VE HİDAYET YAMAN YAPTIRIYOR"

DİSK Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, CHP Efeler İlçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Süha Bayırlı ile diğer Başkan Hidayet Yaman'ın bir ekip kurarak işçileri Belediye-İş Sendikası'na geçmeleri için tehdit ettirdiğini söyledi. Özhan yaptığı açıklamada, "İki tane Belediye-İş Aydın şube başkanı var. Süha Bayırlı ve Hidayet Yaman. Kendileri 3-4 tane çocuk belirlemişler, işçileri işten çıkarmakla  tehdit etmişler. İşçilerin beyanı bunlar. Gidip şantiyeleri dolaşıp tek tek herkesi istifa ettirip Belediye-İş'e geçireceksiniz diyerek talimat vermişler. Hatta dün Zeybek Kadın Emeği fabrikamıza da gitmişler. İşçiler istemiyor, zorla baskı yaptırıyorlar" dedi.

Muğla'da orman yangını Muğla'da orman yangını

"İSTİFA ETMEYENLERİ İŞTEN ATACAĞIZ"

İşçilerin günlerdir baskı gördüğünü sözlerine ekleyen Özhan, "İstifa etmeyenleri tehdit edin işten atacağız demişler. O yüzden işçiler epey bir korku içerisinde. Biz de savaşıyoruz ne kadar korku içerisinde olsalar da istifa etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Özhan, konuyla ilgili Efeler Belediye Başkanı Anıl yetişkin ile görüşeceğini ekledi.
 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
 

Editör: Tuğba Aydın