HABER MERKEZİ

Eski İYİ Partili Cemal Sarı, Koray Aydın ile bir araya geldi! Yeni bir partinin sinyalleri verildi Eski İYİ Partili Cemal Sarı, Koray Aydın ile bir araya geldi! Yeni bir partinin sinyalleri verildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dikili’de katıldığı programda geçtiğimiz günlerde konseri saldırıya uğraya Suavi’ye sahip çıkacaklarını söyledi. Suavi’nin Çine ilçesinde yapmayı planladığı konserin de hedef alındığını söyleyen Özel, bugün açılacak olan İEF’in ardından İzmir teşkilatı ile Çine’ye çıkarma yapacaklarını kaydetti.

Özel açıklamasında; "Türkiye’de konserler iptal ediliyor. Festivaller iptal ediliyor. Birileri tarafından yaşam biçimine tercihlere müdahale ediliyor. Burada 38 sene önce 141-142’yi konuşuyorduk. 130’uncu maddeyi konuşuyorduk. 146'yı konuşuyorduk. 40 sene olacak halen düşünce özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü üzerinden birilerini bir şeyler yapmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Suavi’nin konseri gözü dönmüş bir grubun protestolarına, bir başka konser de ondan korkup kaygılanma yüzünden iptalle sonuçlandı. Suavi’nin kalktım evine gittim. Suavi’ye ‘bir daha böyle bir şey yaşanmayacak. Eğer senin bir konserine bir kez daha böyle bir tehdit olursa o zaman ben ne yapacağımı biliyorum’ dedim. 30 Ağustos akşamı Aydın’ın Çine ilçesindeki konserini birileri hedef gösteriyor. O konserin iptal edilmesi için baskı yapıyorlar. O gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte İzmir Fuarı’nı açacağız. Ardından İzmir il başkanımız, ilçe başkanlarımız, bütün belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte Çine’ye Suavi'yi dinlemeye gidiyoruz. Türkiye’yi korkunun baskının altında ezmeye çalışanlara emekçiyi ezmeye, sanatçıyı ezmeye, gençleri ezmeye çalışanlara şunu söylüyorum; Yetti kimseye yukarıdan bakmayın, kimseyi karınca gibi görmeyin. O karıncayı size ezdirmeyiz karıncanın kardeşi vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kimin varsa bir derdi emin olsun ki var bir çaresi Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Aydın