HABER: BERNA TURAN

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki iki çocuk annesi Sibel Aygan, boşanma aşamasında olduğu eşi tarfından çocuklarının gözü önünde silahla vurularak ağır yarandı. Genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek Aydın Büyükşehir, kadına şiddete tiyatro ile dikkat çekecek

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay,  Sibel Aygan ile ilgili sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Gençay; "Bugün bir kadın cinayeti daha işlendi! Boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından sokak ortasında katledilen Sibel Aygan’a Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Artan kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun oluşturduğuna değinen Gençay; "Kadın cinayetleri, toplumumuzun en kanayan yaralarından biri haline gelmiştir. Her geçen gün sayıları artan bu vahşet, faillerin çoğu zaman cezasız kalmasıyla daha da derinleşiyor. Kadına yönelik şiddet, adeta sıradan bir olaymış gibi görülüyor ve toplum olarak bunun normalleşmesine sessiz kalıyoruz. Bu sessizlik, daha fazla acının yaşanmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

"SORUMLULUK ALMAK ZORUNDAYIZ"

Kadın cinayetlerindeki tablonun değişmesi için birlikte harekete geçme çağrısında bulunan Gençay; "Bu karanlık tabloyu değiştirmek için hep birlikte harekete geçmeliyiz. Eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde; hiçbir bireyin diğerine üstünlük sağlamadığı, herkesin yaşam hakkına saygı gösterilen bir toplumu inşa etmeliyiz. Kadınların korkusuzca, özgürce yaşayabildiği bir dünya yaratmak için sorumluluk almak zorundayız" dedi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Berna Turan