Çine’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı Çine’de uyuşturucu suçundan aranan şahıs yakalandı

HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) talepte bulunulmasının ardından şehir içi ulaşıma gelecek haftadan itibaren zam geliyor. 

Yeni tarifeye göre 10 TL olan öğrenci 12 TL'ye, 14 TL olan tam yolcu bedeli ise 18 TL'ye yükseldi. 

Yeni zam tarifesine yönelik Aydın Haberleri'ne açıklama yapan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, toplantıdan beklenen rakamın çıkmadığını söyledi. Özmeriç bir yıldır zam beklediklerini belirterek, "Cuma günü yapılan UKOME toplantısında bir yıldan bu yana beklemiş olduğumuz fiyat tarifeleriyle alakalı yeniden bir talebimiz olmuştu ama istediğimiz gibi değil daha düşük çıktı. Bir yıldan beri zam alamayan bir sektör olarak TÜİK’in açıkladığı hesaplara göre enflasyon 70, bizim hesaplarımıza  göre daha fazla yüzde 100’ün üzerinde. Akaryakıt, sigorta, sanayi diğer girdilerimiz ortada. Daha yüksek zam beklerken böyle uygun görüldü" dedi.

"YENİDEN ZAM TALEP EDECEĞİZ"

Açıklanan yeni tarifelerin şoför esnafının masraflarını karşılamayacağını sözlerine ekleyen Özmeriç, "Tabi biz ayakta kalabilmek için tekrardan talep etmek suretiyle başvurumuzu yapacağız. Uygun görüleceğini tahmin ediyorum. Çok aşırı bir fiyat talep etmiyoruz. Ayakta kalabilmemiz için masraflarımızı çıkarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Aydin Otobus Fiyatlari Zammi 3

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın