HABER MERKEZİ

Kuşadası'ndaki milyarlık otel vurgunununda Ali Cengiz oyunu… İlanı kaldırdılar! Kuşadası'ndaki milyarlık otel vurgunununda Ali Cengiz oyunu… İlanı kaldırdılar!

Aydın’ın önemli ihracat ürünü olan incirde yurtdışı pazar rakamları belli oldu. 2024 yılının ilk yarısındaki ihracat rakamları gözle görülür büyüme kaydetti. 
Türkiye, 2024 yılının ilk yarısında 30 bin 254 ton kuru incir ihraç ederken, kuru incir ihracatından elde edilen döviz tutarı yüzde 23’lük ilerlemeyle 114 milyon dolardan 140 milyon dolara çıktı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlıklı gıdalar listesinde yer verilen kuru meyvelerde Türkiye, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirde üretim ve ihracatta dünya lideri konumunda. 
Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına başarılı bir giriş yaptıklarını, 2024 yılının ikinci yarısında da başarı çizgisini korumayı ve yılsonu için belirledikleri 1,8 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın