GÜNCEL

TÜİK'ten suç oranı en yüksek illere ilişkin açıklama "Biz yayınlamadık"

Geçtiğimiz günlerde suç oranı en yüksek iller açıklanmıştı. Aydın'da suç oranı en yüksek iller arasında birinci sıradaydı. TÜİK, bu oranlarla ilgili açıklamyı yaptı.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen suç oranı en yüksek iller şu şekilde açıklandı: birinci sırada Aydın yüz binde 970, Denizli yüz binde 902, Çorum yüz binde 871, Antalya yüz binde 847, Aksaray yüz binde 838, Karaman yüz binde 836, Manisa yüz binde 834, Isparta yüz binde 828, İzmir yüz binde 801 ve Uşak yüz binde 801 oranla yer aldı.

Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan veriler “TÜİK açıkladı” ifadeleri ile servis edilince, TÜİK’ten konuya ilişkin açıklama geldi. TÜİK, açıklamasında, “Bazı basın ve yayın organlarında TÜİK tarafından suç oranının en düşük ve en yüksek olduğu illerin açıklandığına yönelik haberlere ilişkin bilgilendirme” diyerek şu ifadeleri kullandı: "TÜİK tarafından Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna giren hükümlüler tablosu en son 2021 yılında 2020 verileri için yaımlanmıştır. 2022 yılından itibaren 'Ceza İnfaz Kurumu İstasitikleri' Adli Sicil ve Gnel İstatistik Genel Müdürlüğüne devredilmiştir. Haberlerde geçen veriler Türkiye İstatistik Kurumuna ait değildir" dedi.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ