GÜNCEL

Spor Hukuku Uzmanı Demiralp, Futbolcu Demiral kararını değerlendirdi

Avukat ve ​​​​​​Spor Hukuku Uzman Arabulucu Ege Demiralp, Milli Futbolcu Merih Demiral'ın 'Bozkurt İşareti' yapması sonucu aldığı cezanın hukuksal boyutunu değerlendirdi.

Abone Ol

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki ''bozkurt'' işareti nedeniyle milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi. 

Avukat ve ​​​​​​Spor Hukuku Uzman Arabulucu Ege Demiralp Demiral kararını değerlendirdi. Demiralp; "UEFA’nın Merih Demiral hakkında Spor Disiplin Yönetmeliği’nin 31. Maddesi’ne göre soruşturma başlattı. Yönetmeliğin ilgili maddesine göre bir hareketin disiplin ihlali sayılabilmesi için ya ideolojik propaganda teşkil etmesi gerekiyor ya da etnik,ırk,dil,din,köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu zedelemesi gerekiyor. Propaganda sayılabilmesi için önceden planlanmış bir hareket olması gerekiyor. Peki bu hareket insanlık onurunu zedeliyor mu? Buna Disiplin Kurulu karar verecek. Disiplin Kurulu’nun kararına karşı Tahkim’e itiraz edilebilecek. Tahkim’in kararına karşı da Merih Demiral’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı doğmakta. Eğer Merih Demiral ceza alır ve söz konusu başvuru yolları tüketilerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapılırsa bakalım bu hareketin insanlık onurunu zedeleyen bir hareket olup olmadığı konusunda mahkeme ne diyecek?" ifadelerini kullandı.