Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak enerji projeleri için çok sayıda taşınmaz acele kamulaştırılacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Aydın'ın Karacasu ilçesinde Hacıhıdırlar RES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla da ilgili taşınmazlar tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılacak. Karara göre Işıklar ve Ataköy köylerinde yere alan köylülere ait 18 parsel Sabancı Holding’in projesi için kamu tarafından satın alınacak. Ataköy köyündeki kamulaştırmaların köy merkezinde yer alması dikkat çekti.

YEREL MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

Adalet sağlandı: Cerattepe'de halkın 25 yıllık mücadelesi kazandı Adalet sağlandı: Cerattepe'de halkın 25 yıllık mücadelesi kazandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Üretim Şirketi’nin Hacıhıdırlar Rüzgar Enerji Santrali projesi ile ilgili ‘ÇED olumlu’ kararı mahkemeden dönmüştü. Avukat Akın Yakan tarafından açılan davada Aydın 2. İdare Mahkemesi ÇED kararını iptal etmişti. Ancak karar Bakanlık ve şirket tarafından Danıştay'a taşındı. Danıştay ise yerel mahkemenin kararını bozarak şirket lehine karar verdi. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre RES projesi Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda tarım ve orman sahaları içerisinde yer alıyor. Türbinlerin aynı zamanda "Önemli Doğa Alanı” alanı içerisinde kalıyor. Proje kapsamında 15 türbin dikilecek.

EKOLOJİ VE ÇEVRE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ