Aydın'da CHP Efeler Kadın Kolları, önderliğinde pek  çok kadın bir  araya gelerek hak mücadelesi için seslerini duyurdu. Eyleme katılanlar arasında Aydın CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz ve Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'de yer aldı. 

Kadın ve çocuk cineyetlerine aynı zamnada tacizlerine değinen CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz; "Yetersiz hukuki yaptırımlar, cezasızlık ve faillerin korunması , şiddeti beslemekte ve suçlulara cesaret vermektedir. Her bir kadın cinayeti, her bir istismar olayı devletin ve toplumun ortak bir sorumluluğudur. Yetkililerin 'önlem alıyoruz' demekle yetinmesi kabul edilemez. Artık sadece sözler değil, somut ve etkili adımlar atılmalıdır. Şiddete karşı kayıtsız kalmak, suça ortak olmak demektir" dedi. 

"KADIN CİNAYETLERİ DURDURULACAK"

Aydın Devlet Hastanesi'nde hastalar hasta hakları konusunda bilgilendirildi Aydın Devlet Hastanesi'nde hastalar hasta hakları konusunda bilgilendirildi

Şiddete karşı ses çıkarmanın insanlık borcu olduğunu söyleyen Ekiz; "Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında eli kanlı katiller, katillerin sokakta özgürce dolaşmasına müsade edenler hak ettikleri cezayı alacaklar. İstanbul sözleşmesi tekrar yürürlüğe girecek, kadınlar sokaklarda güvenle yürüyebilecek, kadın cinayetleri durdurulacak" şeklinde konuştu.

"ONLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR"

Yarın Dünya Kız Çocukları günü olduğuna değinen CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir; "Kız çocuklarının haklarını ve geleceğini korumak, onların karşılaştığı eşitsizliklere, şiddete ve ayrımcılığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Ancak ne yazık ki Türkiye’de kız çocukları, kadınlar ve çocuklar genel olarak giderek artan bir şiddet dalgasıyla karşı karşıya kalıyor. Kız çocukları eşit eğitim hakkına, güvenli bir çevreye ve şiddetten uzak bir yaşama sahip olmalıdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kız çocuklarının geleceği için daha güçlü, daha güvenli bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Berna Turan