ÇEVRE

Kuşadası'ndaki milyarlık otel vurgunununda Ali Cengiz oyunu… İlanı kaldırdılar!

‘Kuşadası’nda milyarlık otel vurgunu’ haberimizin ardından telaşa düşen otel arsasının sahibi ve yüklenici firma sitelerinde bilgileri kaldırdılar ve satış ilanlarını sildiler.

Abone Ol

Ayşe YILMAZ / Aydın Haberleri -  Aydın’ın turizm merkezi olan Kuşadası’nda otel olarak inşa edilen ancak lüks rezidans olarak satışa çıkarılan Maia Perla projesi ile ilgili yaptığımız ‘Kuşadası’nda milyarlık otelden bozma rezidans vurgunu projesi!’ haber şirket sahiplerini ve çevresindekileri rahatsız etti. 

Haber sonrası telaşa kapılan arsa sahibi ve yüklenici firma internet sayfalarında düzenlemeye gitti. Yüklenici firma olan Maia Kuyumculuk İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi internet sitesinde bilgileri silerek, arsa sahibi Turgut Gayrimenkul ise 200 bin avroluk satış ilanını sitesinden kaldırdı. 

Maia Perla Projesi’nin sayfasında yer alan “Kuşadası’nın en prestijli bölgesinde, denize sıfır konumuyla öne çıkan bu proje, 153 dairelik geniş bir yaşam alanı sunuyor. Lüks ve konforu bir arada buluşturan proje, her ihtiyacınıza yanıt verecek olanaklarla donatılmıştır. Açık yüzme havuzu, masaj alanları, tam donanımlı fitness salonu, tenis kortu ve resepsiyon hizmetleri gibi ayrıcalıklarla hayatınızı kolaylaştırıyor ve keyifli hale getiriyor. Bu eşsiz proje, hem tatil hem de kalıcı yaşam için mükemmel bir seçenek sunarak deniz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz modern bir yaşam vadediyor.” ifadeleri kaldırıldı. 

Yerine “Kuşadası’nın en prestijli bölgesinde. Lüks ve konforu bir arada buluşturan proje, her ihtiyacınıza yanıt verecek olanaklarla donatılmıştır.” ifadesi eklendi.


 

PROJE HAKKINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aydın’ın Kuşadası ilçesine dikilmek istenen yeni bir otel için daha çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurmuştu. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere Aydın’ın Didim ilçesinde ikamet eden Kadir Turgut isimli iş insanı, Kuşadası’nın Türkmen Mahallesi sınırlarındaki 14 bin 500 metrekarelik alan üzerine bir otel dikmek için izin istedi.

Ancak projenin internet sitesinde yer alan bilgiler projenin bir otel değil lüks rezidans olduğunu ortaya çıkarmıştı.  Hem arsa sahibinin ortağı olduğu Turgut Gayrimenkul hem de yüklenici firma Maia Kuyumculuk İnşaat sitelerinden 153 odayı 200 bin Euro’dan yani yaklaşık 7,4 milyon TL’den satışa çıkarmıştı. Odaların tamamı satışa çıkarılırsa elde edilecek miktar ise 1,3 milyar TL. Bu rakama proje kapsamında inşa edilecek hamam, sauna, kuaför, bar, restoran, spor alanları gibi diğer ticari birimler dahil değildi. 

Kuşadası Belediyesi’nin hazırladığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de onayladığı binlik planlara göre proje sahası ‘otel’ alanında kalıyor ve 1 emsal ve 4 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor. 

Hali hazırdaki imar planında konut projesinin hayata geçirilmesi mümkün değil. Henüz proje aşamasında yapı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇED onayı hem de imar mevzuatına göre Kuşadası Belediyesi’nin ruhsat verip vermeyeceği soru işaretleri oluşturmuştu.