ÇEVRE

Milletvekili Özmen, " Latmos'u tanıtmak için gerekli çalışmaları yapacağız"

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2863 sayılı kanun kapsamında koruma altına alındığı haberini duyuran AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Latmos kararının önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi.

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'ın Söke ve Koçarlı ilçeleri ile Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında, Bafa gölü ve çevresi ile Beşparmak Dağları ve çevresinde kalan Latmos Bölgesi, 2863 sayılı Kanun kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca koruma altına alındı. Koruma kararını duyuran AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, bölgede tahribata yol açacak çalışmalara hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini açıkladı. 

"KIYMETİNİ BİLEMEDİK"
Latmos kararına ilişkin Aydın Haberleri'ne konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, "Koruma kararı önümüzdeki günlerde detaylarıyla resmî gazetede yayınlanacak. Koruma sınırları da belli olacak. Tabi burada önemli olan maalesef pek kıymetini bilemediğimiz bu tarihi mirasın kurul tarafından koruma altına alınması ile beraber inşallah o bölge Aydım turizmimiz için çok büyük bir katkı sağlayacak olması. Çünkü birçok insan bile hala Latmos’u bilmiyor Aydın’dakiler bile bilmiyor orasının ne kadar önemli bir yer olduğunu. İnşallah hep beraber orayı tanıtmak için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

MEVCUT MADEN SAHALARI NE OLACAK?

Bölgede uzun yıllardır faaliyette bulunan ve birçok kez çevreye zarar vermelerinden kaynaklı yaşanan sorunlarla gündeme gelen maden ocaklarına ne olacağı sorusuna da yanıt veren Özmen, "Birinci derecede sit alanı içerisinde bir maden faaliyetinin bundan sonra olacağını düşünmek mümkün değil. Öncekilerin bir kazanılmış hakkı olur mu olmaz mı bu konu hukuki bir boyut, buna hiçbir şey diyemem şu an ama 1. derecede sit alanında bir maden çalışması olmasına kanun izin vermiyor zaten" ifadelerini kullandı. 

EKOLOJİ VE ÇEVRE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ