GÜNCEL

İzmir Basın Kampı başladı! Gazetecilerin sorunları konuşuluyor

Abone Ol

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) tarafından, Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 1. İzmir Basın Kampı başladı. Türkiye’nin farklı illerinden 100’ün üzerinde gazeteci, akademisyen ve uzmanın buluştuğu, ‘Yol arıyoruz’ temasıyla Seferihisar Teos Ormancı Tatil Köyü’nde gerçekleşen kampın ilk etkinliğinde ‘Yerel Medya için Alternatif Deneyimler’ konuşuldu.

Forumda; İz Medya Yayınlar Koordinatörü Murat Attila, Ege’de Sonsöz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar,  Bir TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız, Bursa Muhalif Gazetesi kurucusu Ozan Kaplanoğlu, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya ve Can Radyo Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Kafalı konuşmacı olarak yer aldı. Forumun moderatörü ise Gazeteci Sinem Uğurlu oldu. 

"MESLEKİ ÖRGÜTLENME ARTMALI"

1. İzmir Basın Kampı’nın ilk gününün ikinci etkinliği; ‘Medya ve Örgütlenme’ konulu, ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ başlığıyla gerçekleşen forum oldu.

Türkiye Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkan Dilek Gappi, Çağdaş Gazeteciler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Akbaş'ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğin moderatörü ise TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu oldu. Meslek duayenleri etkinlikte mesleki örgütlenmenin önemine değindi. 

GREV SÜRECİNİ ANLATTI

Forum öncesi yapılan tanışma etkinliğinde Sputnik Türkiye İşyeri Temsilcisi Necdet Eksilmez de yer aldı. Katılımcılar, haftalardır grevde olan Sputnik Türkiye emekçilerine alkışlarıyla destek verdi. Etkinlik sonunda Sputnik Türkiye emekçisi  grev sürecini anlattı. 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ