GÜNCEL

İYİ Parti İl Başkanı Ertürk, "Meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerekiyor"

Abone Ol

HABER MERKEZİ

İYİ Parti'de Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Basakcı görevden alınırken, yerine 31 Mart yerel seçimlerinde Kuşadası Belediye Başkan Adayı olan Behçet Alp getirildi. Değişiklik kararının ardından partiden istifalar da gelmeye başladı. Basakcı'nın yanı sıra meclis üyeleri Hayati Atlı ve Ali Aydın, eski meclis üyesi Volkan Alkış, eski İlçe Başkanı Nevzat Turan, partiden istifa etti. Son günlerde sık sık istifa haberleriyle gündeme gelen İYİ Parti'de sessizlik bozuldu. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, gündeme ve merak edilenlere yönelik bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

"İKTİDARA YÜRÜME AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ"

İlk olarak genel ve yerel seçimlere yönelik konuşan Ertürk,  “2023 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde, mutfaktaki yangın iktidarı sendeletmiş. 2024 yerel seçimlerde de seçmenimiz AKP hükümetine duyduğu öfke ile mevcut siyasi konumda en güçlü gördüğü muhalefet partisi CHP’yi birinci parti yaparak tavrını göstermiştir. Yerel seçimlerden İYİ Parti olarak yüzde 4’e yakın bir oy oranı ile başarısız olarak çıktık” dedi. Yerel seçimlerde elde edilen başarısızlığın ardından, mevcut Genel Başkan Meral Akşener’in görevden ayrıldığını yerine de kurultayda Müsavat Dervişoğlu’nun seçildiğini hatırlatan Ertürk, 81 il ve ilçelerde teşkilatların dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Halkımızın teveccühü ile iktidara yürüme azim ve kararlılığındayız” diye konuştu. 

"KUŞADASI'NDA GÜZEL BİR BAŞARI ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

Kuşadası ilçe başkanı değişikliği sonrasında ard arda gelen istifalara ilişkin konuşan Ertürk, “2024 yerel seçimlerini her ne kadar kazanamamış olsak da Kuşadası güzel bir başarı örneği sergilemiştir. İkisi büyükşehir olmak üzere 9 meclis üyemiz, partimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Ancak takip eden günlerde meclis üyeleri arasında çıkan uyuşmazlıklar, toplantılarda ortak karara varılamıyor olması üzerine birleştirici ve uzlaştırıcı tavır sergilemesi gereken ilçe başkanı taraflı davranarak, objektifliğini yitirmiş ve kişiye bağlı davranmıştır. İl teşkilatımıza, genel merkezimize, tüzüğümüze karşı aykırı davranışlar sergilemesi nedeniyle ilçe başkanı görevden alınarak, yerine yerel seçimlerde Kuşadası Belediye Başkan Adayımız olan Behçet Alp atanmıştır” ifadelerini kullandı. 

"MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ETMELİLER"

İstifa eden parti üyelerini sert sözlerle eleştiren Ertürk, “İlçe başkanı görevden alınabilir mi? Alınabilir. İl başkanı da görevden alınabilir. Yani bu partiye olan bağlılığı sonlandırmaması gerekir. Görevden alınır alınmaz istifa etmek, bunların partiyle bir alakası kalmamış. İstifa eden iki meclis üyesi arkadaşımız, bu partinin üyelerinin oyları ile meclis üyesi seçildiler. O zaman onurlu bir davranış yapmak istiyorlarsa meclis üyeliğinden de istifa etmeleri gerekiyor”dedi.