GÜNCEL

Efeler işçilerinin çilesi bitmiyor! İşçiler maaşlarını alamadıklarını iddia etti

Efeler Belediyesi'nde aylardır tartışmalara neden olan sendika krizi sürerken, işçiler maaşlarını alamadıkları için mağdur olduklarını belirtti.

Abone Ol

HABER: AYŞE YILMAZ

Efeler Belediyesi bünyesinde çeşitli birimlerde çalışan işçiler, belediye tarafından bağlı bulundukları yetkili  sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı uygulandığını iddia etti. Aydın Haberleri ihbar hattına şikayet mesajları gönderen işçiler, belediye yönetimi tarafından baskıların artırıldığını ve henüz maaşlarını alamadıklarını iddia etti. Çalışma koşullarının zorlaştırıldığı ve her geçen gün baskıların artarak devam ettiğinin altını çizen işçiler, DİSK Sendikası Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan’ın ise işçilerin isyanını görmezden geldiğini aktardı.

Aydın Haberleri ihbar hattına gelen yeni şikayetler ise şöyle,

"TEK BİR AÇIKLAMA YOK"

“Utanmıyorlar, sıkılmıyorlat. Maaş gününün üstünden 10 gün geçti. Hala daha maaşların eksik kalan önemli bir bölümü yatırılmadı. Temizlik ve mezarlık işçilerinin maaşları tamamlanıyor, diğer kısımlar öyle bekliyor. Çünkü biz kira ödemiyoruz, ev geçindirmiyoruz. Çoluk çocuk sahibi değiliz. Paraya ihtiyacımız yok hayır olsun diye belediyede çalışıyoruz. Biliyorum utanmazlar yüzleri bile kızarmaz ama vatandaş bilsin size gülümseyen insanlar işçilerin haklarını vermiyor. Tek bir açıklama yok hala. Kral onlar, yiğit onlar. Kral iyi giyinsin diye işçiler çıplak bırakılıyor.

"YÖNETİM İŞÇİ ÜZERİNDEKİ BASKIYI KALDIRSIN"

“Maaşları sendika değil belediye öder. Belediye işçilerinin yarısını ödedileri. Muttalip bey işçiyi bölüyor. İşçi üzerinde baskıyı kaldırsın yönetim”

"İNSAN GİBİ DÜZGÜN SAATLERDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

“Efeler Belediyesi Tarımsal Ürün Fabrikası’nda çalışıyorum. Normalde çalışma saatimiz bütün belediyelerde olduğu gibi08.30-17.30’du. Çalışma saatlerimiz sırf sendika değiştirmedik diye 08.30-19.00 olarak değiştirildi. Belediye İş’e geçmemiz için baskı yapıldı şimdi hemen hemen herkes geçti ama hala müdürlerimizden baskılarımız var. İnsan gibi düzgün saatlerde çalışmak istiyoruz”

"İŞÇİ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ DURUMDA"

“Ay bitiyor hala maaşımızı alamadık. Efeler’de ne iş barışı kaldı ne çalışma huzuru. Temizlik işçileri bir gün daha maaşlarımızı alamazsak iş bırakırız bir gecede Efeler kokar dedikleri için maaşlarını alabildi ama diğer birimlere hala ödeme yapılmadı. Hiçbir açıklama da yapılmıyor. Efeler işçisi maaşlarıyla ilgili durumları haber sitelerinden takip ediyor. Bir de duyuyoruz ki yönetim sendika başkanıyla ters düştüğü için işçi cezalandırılıyor. Herkes DİSK’ten istifa ettirilmeye başlandı. DİSK de diyor ki’ Belediye İş’e geçerseniz asgari ücretin altında almaya devam edersiniz. Neticede Belediye İş’in başındaki adam CHP ilçe başkanı. İşçinin değil yönetimin yanında olur. İşçi ne yapacağını şaşırmış durumda”