BELEDİYELER

Efeler Belediyesi ve Tabip Maymun Çiçeği hakkında konferans düzenledi

Efeler Belediyesi Aydın Tabip Odası işbirliyle maymun çiçeği hakkında bilinmesi gerekenlere dair bir konferans düzenledi.

Abone Ol

Maymun çiçeği son dönemlerde yaygınlaşan ve halk arasında panik uyandıran bir sağlık sorunu haline geldi. Kovid nedeniyle yaşanan pandemi dönemi sonrasında halk arasında yayın hastalıklara karşı bir panik oluştu. 

Efeler Belediyesi, Aydın Tabip Odası iş birliği ile maymun çiçeğine dair bir konferans düzenleyerek yanlış bilgilere ve alınabilecek önlemlere karşı değindi. Konferansa katılan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, "Halk sağlığına hizmet eden siz değerli doktarlarımızı, halka hizmet eden bizler bir araya getirerek anılabilecek önlemleri birlikte arttıracağız" dedi. 

Konferansta konuşmacı olan ADÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Ş. Barçın Öztürk, "Maymun çiçeği yakın ve uzun süreli temasla bulaşır. Daha az mutasyon geçirir. Evcil hayvanlara da bulaşma riski olabilir. Ancak şuan böyle bir risk yoktur. ABD'de M-çiçeği hastalığı için kullanılmak üzere 2019 yılında FDA tarafından onaylanmış JYNNEOSTM isimli aşı bulunmaktadır" açıklamlarında bulundu.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ