GÜNCEL

CHP'li Erhan Algan: "Elinizi ayağınızı çekin dediğim halde çekmediler"

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli’de üyeler delege seçimleri için sandık başına gitti. 3 bin 400 üyeli Nazilli’de 400 delege için oylama yapılırken adaylar arasında tansiyon yükseldi. Hakan İsen kırmızı listeyle, Erkan Acahan ise beyaz listeyle yarıştı. Seçim sırasında basın mensuplarına yapılan açıklama sırasında tartışma yaşandı.
 İlçe başkanlığına adaylığını açıkladıktan kısa bir süre sonra adaylıktan çekilerek Hakan İsen’e destek veren Algan, Aydın Büyükşehir Belediye personelinin seçimde baskı oluşturduğunu ve Erkan Acahan’a destek verdiğini iddia etti. Aydın Haberleri’ne özel açıklamalarda bulunan Erhan Algan, değişim çıkışının ardından partililerden büyük bir destek aldığını söyledi.

“KORKUNUN DUVARLARI KIRILDI”

Erhan Algan, “Herkesten büyük bir teveccüh alıyorum. Herkesten içimizdeki sesimiz oldun yorumları alıyorum. Şu an korku duvarının kırıldığını düşünüyorum. Ülkemde olduğu gibi demokrasi özlemi olan insanların bu ülkede özgürlüklerin peşinde koşan insanların mücadele etmesi gerektiğine inananlardanım. Bu güne kadar ülke davası, ülke elden gidiyor dedik sustuk ama bu saatten sonra susmak yok. Açıkça söyleyeyim çocukları iş ve aşlarıyla tehdit edip buraya getirip oy kullandırmaları kadar çirkin bir şey yok. Ben bunu haykırmak zorundayım. Ben yine paramı kazanırım ama o çocuklar bir asgari ücret için mücadele ediyorlar. İnsanların anneleri-babaları bu iş için susuyor, tehdit ediliyorlar. Ben buna dur diyorum artık. Benim yaptığım bu” dedi.

"ÜLKEDE DEMOKRATİK SEÇİM YAPILMIYOR"

Nazilli’de halkın ve partililerin değişim istediğini belirten Algan, “Nazilli’deki siyasi havaya baktığımızda insanların değişimden yana olduğunu görüyoruz. Bu illa sandıktan bu şekilde çıkar demiyorum bakın. Bu ülkede demokratik seçimlerin yapılmadığını düşünenlerdenim. Bu bütün partilerde böyle. Sizin karşınıza birini koyuyorlar hadi bunu seçin diyorlar. Böyle bir sistem olamaz ben bu sisteme karşıyım. Bağırıyorum şu an partimde herkes çıksın partisinde bağırsın. Benim çocuklara, gençlere karşı bir ödevim, sorumluluğum var ve bunu dile getirdim” ifadelerini kullandı.

“İŞİM GÜCÜM BU ARTIK BUNDAN SONRA”

Sandıklar açılacak. Bu sandıklardan objektif demokratik bir seçim olmamasına rağmen bir iki mahalle bile alsak yarından itibaren orada sandıkla ilgili demokratik bir çözümü yaratmak zorundayız. Şu anda orada demokratik bir işlem yapılmıyor. Bunun da açıklamasını sonraya bırakıyorum. Bunun arkası gelecek. Elinizi ayağınızı çekin dediğim halde çekmediler. İl de Büyükşehir de yapmadı. Burada neden seçimler manipüle ediliyor ve nasıl ediliyor yöntemini de anlatacağım. Bütün partiler de halkımız da duysun. Siyasi partiler, bütün partilerdeki belediye başkanları ve o koltukları elinde tutmak isteyen insanlar nasıl yöntemler uyguluyor bunları anlatacağım. İşim gücüm bu artık bundan sonra” diye konuştu.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AYDIN HABERLERİ (@aydinhaberlericom)'in paylaştığı bir gönderi

@aydinhaberlericom ⭕️CHP Nazilli delege seçimlerinde tansiyon yükseldi ⭕️Adaylardan Erhan Algan, Aydın Büyükşehir Belediyesinin seçime müdahale ettiğini iddia ederek adaylıktan çekildi ⭕️Basına demeç veren Algan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin seçmelere baskı yaptığını söyledi ⭕️Erhan Algan’ın iddialarına yanıt veren Nazilli Belediye Meclis Üyesi Mert Öreroğlu ise Algan'ın algı yaptığını söyledi #aydinhaberleri #voxpoptr #nazilli #chp ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ