GÜNCEL

CHP Aydın, il kongresinde sıkıyönetim ilan etti

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Aydın Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

HIRSIZ FATİH SLOGANLARI ATILDI

Kongre salonuna, Aydın’da yayın yapan Manşet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Melek Fırat’ın alınmaması ve İl Başkanı Hikmet Saatçı’nın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı hedef aldığı sözleri sonrası salonda ‘hırsız Fatih’ sloganları atılması kongreye damga vurdu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI ELEŞTİRİSİ

Kongre boyunca hak-hukuk- özgürlük ve adalet söylemlerinde bulunan CHP Aydın’da blok liste ile seçime gidilmesi ve basına yönelik kısıtlamalar uygulanması, il yönetiminin basın özgürlüğüne karşı olduğu eleştirisi almasına neden oldu.

"ARTIK YETER"

Öte yandan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın konuşması sırasında bir partilinin ayağa kalkarak tepki göstermesi ve ardından da salonu terk etmesi bir diğer dikkat çeken olay oldu. Blok listeyle seçime giden mevcut Başkan Hikmet Saatçı yeniden il başkanı seçildi.

İNCİRLİOVA VE NAZİLLİ'YE SESLENDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova ve Nazilli'ye yapılan yatırımlara yönelik konuşma yaptı. Yatırımların toplam maliyetlerini aktaran Çerçioğlu, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ı sert sözlerle eleştirdi. Belediye başkanlarının ilçeye yatırım gelmiyordu sözlerine açıkladığı rakamlarla yanıt veren Çerçioğlu, "Biz zaten hakkımızı haram etmiştik onlara. Gözünüze dursun. Bize ne dediler utanmadan hizmet yapmıyor dediler. O yatırım yapmıyor diyenlere söylüyorum görün nasıl yapıyoruz" dedi. 

"YÜZDE 70 İLE YENİDEN SEÇECEĞİZ"

Yerel seçimlere yönelik konuşan Saatçı,"Zor bir seçim sürecini geride bırakarak ilçe seçimlerinde kan değişimi gerçekleştirdik. Hep birlikte omuz omuza yürümek zorundayız. Yerel seçimlerde kentimizdeki başarı hepimizin. Bugün birlik ve beraberliğimizi ilmek ilmek işleyeceğiz. 17 ilçemizi kazanacağız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı yüzde 70 oyla yeniden seçeceğiz. Aydın'da tarih yazacağız " ifadelerini kullandı. 

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ