EKONOMİ

Başkan Koca ihracatta Aydın'ın potansiyelini vurguladı

Aydın’ın ve bölgenin ihracat kapasitesi ve üretim potansiyelinden bahseden Koca, Türkiye-Afrika Business Networking toplantısında Afrika ülkeleriyle atılacak olan ikili adımların önemini vurguladı.

Abone Ol

MEEİ Program Tarafından BTM İstanbul’da Deik Senegal İş Konseyi Üyesi ve GrEvents Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Güvercin, NTRTV Yönetim Kurulu Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Hasan Sert,  NTRTV Kurucu Ortağı Dr. Yavuz Selim Silay, Happy Center CO’su Yavuz Altun, Asiad Genel Koordinatörü İsmail Aktaş, Nijerya Parlemento Üyesi Dachung M. Bagos ve birbirinden kıymetli isimlerin katılımlarıyla gerçekleşen Türkiye-Afrika Business Networking toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği (AYUDER) Başkanı Tevfik Fikret Koca katılım sağladı. 

Aydın’ın ve bölgenin ihracat kapasitesi ve üretim potansiyelinden bahseden Koca, özellikle 2024 yılının ilk 6 ayında 1 milyar dolar seviyesinde olan ihracat rakamını yıl sonuna kadar iki katına çıkarmak için Afrika ülkeleriyle atılacak olan ikili adımların önemini vurguladı. 

Küresel nüfus sayılarında görülen artış nedeniyle dünyanın gelecek süreçte daha fazla gıdaya ihtiyaç duyacağını ve gıda krizi yaşayacağını belirten Koca, bu nedenle Afrika gibi tarıma elverişli bölgelerin de üretime katkı sağlayarak gıda üretiminde önemli bir aktör olabileceği vurgusunu yaptı.

Koca, tarım ülkesi olarak nitelendirilen ve uzun yıllardır modern tarımla uğraşan ülkemizin tarım teknolojileri kullanımı konusunda öncü olduğunu ve Afrika başta olmak üzere birçok ülkeye bu teknolojilerin entegre edilebileceğinden bahsetti. 

Ülkemizde birçok fabrika ve tesiste günümüz teknolojisine uygun modern tarım makinalarının ve ekipmanlarının üretilmekte olduğunu, gıdanın üretilmesi ve depolanması için her türlü teknolojiyi ve imkanı sağlayan tesisleri kurabileceğimizi ve elimizde bulunan bu imkanları her bölgeye entegre etme kabiliyetimizin olduğunu ifade etti.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ