HABER: TUĞBA AYDIN

Didim Belediyesi, Didim Kaymakamlığı ve Didim Ziraat Odası öncülüğünde bu yıl 6.'sı düzenlenecek olan Didim Zeytin Festivali'nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Didim Belediyesine ait Didim Balıkçısı'nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, ADÜ Didim MYO Müdürü Dr. Nimet Çavuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu, oda ve STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.

"FESTİVAL ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

Didim Belediyesi hemşehrilerinin yanında olmaya devam ediyor Didim Belediyesi hemşehrilerinin yanında olmaya devam ediyor

Göreve başladığı günden bu yana ilçede sosyal ve kültürel atılımlara hız veren Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, 6. Didim Zeytin Festivali için harekete geçti. Zeytin Festivalinin bu yıldan itibaren devamlı yapılacağının altını çizen Gençay, “Festival aralıksız devam edecek. Hepimizin katkılarıyla Zeytin Tadım Merkezi'nin de dibimizde olması ayrıcalık katacak. Marka değerimize oluştururken bunlar çok kıymetli; Bu konuda da gerekli hassasiyeti göstereceğimize inanıyorum.” dedi.

P H O T O 2024 10 07 15 21 06

6. DİDİM ZEYTİN FESTİVALİ PROGRAMI

11 EKİM CUMA; 17.00 Kortej Yürüyüşü (Eski Adliye Önü) 18.00 Açılış Konuşmaları 18.30 Zeytinin Yolculuğu Gösterisi (Seçil Tireli) 19.00 Halk oyunları Gösterileri (DAHOT)
12 EKİM CUMARTESİ; 14.00 Zeytinyağı Tadımı Hakan Gökalp-Seçil Tireli Atilla Totoş-Anita Zachou-Sebahat Totoş Bilge Keykubat Ferudun Kaykı-Nurdin Kaykı- 14.00 Yemek Yarışması Prof.Dr. Fügen Durlu Özkaya Şef. Serap Tuna Aktan Sabriye Kocabalkan 15.00-17.00 SIRLARIYLA ZEYTİNYAĞI Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya Prof. Dr. Fugen Duriu Özkaya Ecz. Attilla Totoş 17.30 Zeybek Gösterisi (Sinan Çetin) Didim Belediyesi; 18.30 Toplu Tadım (Tüm Katılımcılar- Rekor denemesi)
13 EKİM PAZAR; 14.00 Zeytiyağı Tadım Panel Atilla Totoş-Anita Zachou-Sebahat Totoş- Bilge Keykuba… TADIM PANELİSTLER ; Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya Prof. Dr. Figen Duru Özkaya Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Üreten, Anita Zachou, Seçil Tireli, Atilla Totoş, Sebahat Totoş Sabriye Kocabalkan, Bilge Keykubat, Ferudun Kaykı, Nurdan Kaykı, Hakan Gökalp, Rana Koç,Öykü Cen

Editör: Tuğba Aydın