HABER MERKEZİ

Ege İhracatçı Birlikleri, geçtiğimiz günlerde Aydın'ın haziran ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Paylaşılan verilere göre, Aydın’ın mayıs ayında 88 milyon dolar olan ihracatı, haziran ayında yaklaşık yüzde 23 düşüş göstererek 67 milyon dolara geriledi. 
Raporun paylaşılmasıyla birlikte basında Aydın ihracatı haziran ayında düşüş yaşadığına yönelik haberlerin yer alması üzerine Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu, bir açıklama yayınladı. AYSO, TÜİK tarafından her ay sonu yayınlanan Faaliyet İllerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini baz aldıklarını duyurdu. TÜİK'in paylaştığı verilere göre, Aydın'da mayıs ayı ihracatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 16 artış gösterdi ve 162 milyon dolara ulaştı. TÜİK, haziran ayı verilerini henüz açıklamadı.

Aydın'da sıcaklıklar düştü! Aydın'da sıcaklıklar düştü!

"HER AY SONUNDA AÇIKLANAN İSTATİSTİKLERİ KULLANIYORUZ"
AYSO yönetiminden yapılan açıklamada, "Türkiye İhracatçılar Meclisi veya Ege İhracatçı Birlikleri her ay başında bir önceki ay verilerini açıklarken, Türkiye İstatistik Kurumu her ay sonunda resmi olarak bir önceki ay verilerini paylaşmaktadır. Bu kapsamda Aydın Sanayi Odası olarak; en doğru bilgi ve verileri paylaşan devletimizin resmi kurumu TÜİK tarafından Ulusal Veri Yayımlama Takvimi’ne göre her ay sonunda açıklanan Faaliyet İllerine Göre Dış Ticaret İstatistiklerini kullanmaktayız. 01 Ocak 2024 itibariyle Odamızca hazırlanan ihracat verilerimizi derleyerek rapor haline getiriyor ve her ayın ilk haftası sizlerle paylaşıyoruz. Odamızca hazırlanan rapor doğrudan ilimiz üretimini, ihracatını ve gerçek performansını yansıtmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Tuğba Aydın