ÇEVRE

Aydınlı doğaseverler hem yürüdü hem çevreyi temizledi

Rotamız Anadolu Gezi ve Trekking grubundan oluşan 50 kişilik ekip, Çıfıt Adası'na yapılan yürüyüş sonrası adanın etrafında bulunan çöpleri topladı. Doğaseverler topladıkları çöpleri kilometrelerce taşıyıp, yerleşim yerlerinde bulunan çöp konteynerlarına attı.

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'da faaliyet gösteren Rotamız Anadolu Gezi ve Trekking grubu, yürüyüş sezonunun başlamasıyla birlikte İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Çıfıt Adası'na trekking etkinliği düzenledi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı ilk yürüyüş etkinliğinde 13 kilometrelik rota keşfedilirken, önemli bir sosyal sorumluluk hareketine de imza atıldı. 

Adaya gelen ziyaretçilerin bıraktığı çöpleri toplayan doğaseverler, yanlarında getirdikleri çöp torbalarına doldurdukları plastik ve cam atıkları, rotanın geri kalanı boyunca taşıdı. Yürüyüş ve doğa tutkunlarının bu hareketi, yerel halk tarafından takdirle karşılandı. 

"DUYARLI BİR EKİBİZ"

Konuya ilişkin açıklama yapan Rotamız Anadolu Gezi ve Trekking  grubunun lideri Muammer Önal, "Bizler yürüyüşçü olmamızın yanı sıra, doğamızı ve çevremizi korumamız gerektiğine inanan ve her fırsatta arkadaşlarımızla bu hassasiyetimizi paylaşan duyarlı bir ekibiz. Bu farkındalığa sahip arkadaşlarımız hemen gördükleri çöpleri toplamaya başladılar. Onlarla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.