ASAYİŞ

Aydın'da usülsüz para alan doktorlar gözaltına alındı

Didim'de hastalarından usulsüz para aldığı iddia edilen doktor ve medikal ürün satıcısının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Didim Devlet Hastanesin’de kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapan doktor M.Ç.’nin (44) hastalardan usulsüz para aldığına dair iddialar üzerine harekete geçti. 

Edinilen bilgilere göre ekipler, hastanede önceki dönemde hizmet alan 56 kişinin ifadesine başvurdu. Mağdurlar ifadelerinde M.Ç’nin burun estetiği operasyonlarında hastaları operasyonun ücretli olduğunu bilgilendirip hasta başı 30 bin lira istediği, operasyon için  gerekli malzemeleri temin etmeleri için medikal ürün satıcısı E.Ö.'ye (55) yönlendirdiği, E.Ö’nün ise hastalardan kullanılan medikal malzemelere göre, 6 bin TL ile 20 bin TL arasında ödeme aldığı belirlenirken, alışveriş sonrasında herhangi bir fiş, fatura ya da makbuz vermediği ve kredi kartı ile ödeme kabul etmediği öğrenildi. Şikayetler üzerine harekete geçen ekipler M.Ç. ile E.Ö. ve 2 çalışanı dün gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ç. ve E.Ö. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ