EKONOMİ

Aydın'da sezonun ilk kestanesi 500 liradan alındı

Aydın Ticaret Borsası’nda kestane sezonu ilk alım töreni gerçekleştirildi. Efeler, Köşk ve Sultanhisarlı 10 üreticiden alınan 200 kilo kestanenin kilogramı sembolik olarak 500 liradan satın alındı.

Abone Ol

HABER : TUĞBA AYDIN

Aydın'ın coğrafi işaretli ürünü kestanenin yeni sezonunun başlaması dolayısıyla Aydın Ticaret Borsası'nda ilk alım töreni gerçekleştirildi. Alım törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, oda ve kurum başkanlarının yanı sıra kestane üreticileri katıldı.  Efeler, Köşk ve Sultanhisar’daki 10 üreticiden gelen 200 kilogram kestanenin kilogramı sembolik olarak 500 liradan satın alındı.

Aydın'da üretilen kestanenin kalite ve ekonomi açısından kıymetli bir ürün olduğuna vurgu yapan Vali Canbolat, “Kestane, ülke ekonomisine sağladığı istihdam ve yarattığı katma değer nedeniyle önemli bir üründür. Aydın kestanesi ilimizin AB tescilli coğrafi işarete sahip 4 ürününden birisidir. Aydın kestanesi 2013 yılında coğrafi işaret, 2020 yılında AB tescili almıştır. Ayrıca ilimiz 22 bin 715 tonluk kestane üretimiyle ülke sıralamasında birincidir. 2023 TÜİK verilerine kestane üretiminde Nazilli ilk sırada yer almakta, Nazilli’yi Sultanhisar, Köşk, Bozdoğan ve Çine takip etmektedir. İç ve dış pazara hitap eden kestane çiftçilerimiz için gelir kapısı, ülkemiz için de katma değeri yüksek bir üründür” dedi.

200 KİLO KESTANE ALINDI

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Çondur ise yeni sezonun üreticilere ve Aydın'a hayırlı olmasını dileyerek, Efeler, Köşk ve Sultanhisar’daki 10 üreticiden gelen 200 kilogram kestanenin kilogramını sembolik olarak 500 liradan satın aldıklarını açıkladı.