GÜNCEL

Aydın'da öğretmenler yeni kanuna yönelik protesto düzenledi

Sendika üyesi öğretmenler Aydın’da bir araya gelerek öğretmenlik mesleği kanununa itiraz etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Abone Ol

Millî Eğitim Bakanlığının eğitim bileşenlerinin görüşlerini almadan hazırladığı iddia edilen öğretmenlik mesleği kanunu geçtiğimiz yasama dönemi sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda görüşmeye başlanmış ve kanunun ilk 22 maddesi bütün eleştirileri ve itirazlara rağmen kabul edilmişti. Aydın’da da sendikacı öğretmenler, Efeler’de bulunan Gençlik Caddesi’nde bir araya gelerek yeni kanuna ilişkin basın açıklama düzenledi.

"BU KANUN ÖĞRETMENLERİ KURSİYER SEVİYESİNE İNDİRMEKTE"

Sendikalar adına konuşma yapan Eren Özden; “Bu kanunla öğretmenin diploması yok sayılmaktadır. Öğretmenlik diploması yok sayılan bir meslek haline getirilmek istenmektedir! Bu kanun öğretmenleri bir kursiyer seviyesine indirmekte fakat onlara memurlardan daha ağır disiplin cezaları uygulanacağı öngörmektedir. Bu bir meslek kanunu değil öğretmenin haklarını savunmayan görev ve sorumluluklarını detaylandırırken, sosyal haklarını görmezden gelen bir teklif var karşımızda. Öğretmene; gerektiğinde seni akademiden atarım diyen bir kanun bu, iktidarın mülakatla yapamadığını kanun yoluyla gerçekleştirme planıdır” dedi.