GÜNCEL

Aydın'da incirin sembolik fiyatı bu yıl 700 lira oldu

Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın katılımıyla 2024-2025 Sezonu kuru incir alım töreni gerçekleştirildi. Sezonun ilk incirinin sembolik fiyatı 700 lira oldu.

Abone Ol

HABER: BERNA TURAN
Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın katılımıyla 2024-2025 Sezonu kuru incir alım töreni gerçekleştirildi.

Alım töreni öncesi konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın incirinin Türkiye pazarındaki önemine yönelik istatistik verilerini paylaştı. Canbolat yaptığı açıklamada, “İlimizin en büyük potansiyellerinden birisi incir üreticiliğidir. İncir, ilimizin AB temsilli coğrafi işaret alan ilk ürünüdür. Yaklaşık 16 bin işçimiz incir üretimiyle istihdam edilmektedir. Ülkemiz 356 ton yaş incir üretimiyle dünyada birinci sıradadır. İlimiz, incir üretiminde Türkiye sıralamasında birinci konumdadır. Valilik olarak bu derce öneme sahip olan incirin üretiminden pazarlamasına kadar her safasında üreticilerimiz ve ticaret erbabımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Sadece incir üretimi değil diğer alanlarda da üretim ve istihdam sağlayacak tüm projelere mümkün olan her türlü destek ve kolaylığı sağlayabilmek amacımızdır. Yeni sezon ilk kuru incirini sembolik fiyatla 700 liradan alarak kuru incir sezonunu açıyoruz”dedi.

"İHRACATIN YÜZDE 75'İNİ AYDIN KARŞILIYOR"
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ise, “Dünyanın en büyük incir üreticisi topraklarda yaşıyoruz. Geçen yıl Türkiye’den toplam 73 bin 852 ton kuru incir tescili gerçekleşti. Bunun 58 bin 49 tonu Aydın’dan gerçekleşti. Aynı şekilde ihracatın yüzde 75'ini Aydın olarak biz karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ