GÜNCEL

Aydın'da hal yangının bilançosu belli oldu! Esnafın yaklaşık 1 milyonluk kaybı var

Dün akşam saatlerinde halde çıkan yangının bilançosu esnaf için ağır oldu. Üç işletmenin zarar gördüğü yangının bilançosu ilk tespitlere göre yaklaşık 1 milyon lira.

Abone Ol

 Aydın'daki bir çok pazarcı esnafının yer aldığı meyve sebze halinde çıkan yangının bilançosu yaklaşık 1 milyon lira olarak tespit edildi.

Dün akşam saatlerinde halde çıkan yangından üç işletme maddi hasar gördü. Çıkan hal yangınında bir çok meyve ve sebze kullanılamaz hale geldi. Esnafın bilançosu yaklaşık 1 milyon lirayı buldu. Hal başkanı ve esnafın talebi ise yeni hal oldu.


BAŞKAN KILIÇ; "HAL ACİLEN TAŞINMALI"

 Aydın Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Selahattin Kılıç, yangının çıkış sebebine yönelik şu ifadeleri kullandı: "15 gün önce elektrik voltajlarımız düşük geliyordu. Yetkililer gelip voltajı yükseltti. Bu sefer de heralde kablolarımız kaldırmadı. Bunun sonucunda dün halde yangın çıktı. Çıkan yangından iki dükkanımız tamamen hasarlı, üçüncü dükkan ise az hasar aldı. Bu hal aciilen taşınmalı! Yoksa sorunlarımız devam edecektir. "


ESNAFIN MADDİ KAYBI YAKLAŞIK 1 MİLYON TL

Halin taşınmasını isteyen ve yaklaşık maddi kayıplarının 1 milyon olduğunu ifade eden Kılıç: "Belediye daire başkanlarından, belediye başkanımızla görüşme talebimiz oldu. Çünkü bu halin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Şehrin göbeğinde hal istemiyoruz. Bizim yaklaşık 1 milyon civarında maddi hasarımız var fakat önceliğimiz halin buradan kaldırılması! Çünkü bizde diğer şehirlerde olan şehrin biraz dışımnda, daha güvenli, daha yeni bir hal istiyoruz. Bizim yerimiz değişmedikçe burada su tarz sıkıntılarımız var olacak" dedi.

"BAŞKAN ÇERÇİOĞLU İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ"

Öte yandan Aydın Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Selahattin Kılıç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüşmek ve hal esnafının sıkıntısını birebir anlatrmak istediğini söyledi. Kılıç ve esnafların beklentisi halin acilen taşınması yönünde oldu.