GÜNCEL

Aydın'da CHP'liler asırlık partilerini yalnız bıraktı

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Türkiye Cumhuriyetinin ilk partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünde Atatürk Kent Meydanı'nda tören düzenlendi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve Türkiye'nin demokrasiye attığı ilk adımı olan CHP'nin Aydın'daki kuruluş yıl dönümü törenine sadece 84 kişi katıldı. 

Asırlık parti olan CHP'in kuruluş yıl dönümünde 100 kişi bile bir araya gelemeyen partililere, kulislerde ve sosyal medya yorumlarında "Parti içi disiplini, birlik ve beraberliği sağlayamayan CHP'nin aydın siyasetinde lider rolünü nasıl oynayacağı merak ediliyor. Her geçen gün kan kaybeden CHP'nin Aydın gibi demokrat ve sosyal bir şehirde bir arada hareket kabiliyetini her geçen gün kaybetmesi, parti tabanında eleştirilerin yükselmesine neden oluyor" yorumlarını da beraberinde getirdi. 

ATAY VE ÇERÇİOĞLU TÖRENE KATILMADI

Öte yandan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da törene katılmaması dikkat çekti. Atay'ın törene katılmamasının nedeni ise partisinden istifa edeceği iddialarına bağlandı. 

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ