GÜNCEL

Aydın Ticaret Borsası, Arnavutluk Heyeti ve FAO Türkiye Temsilcilerini ağırladı

Aydın Ticaret Borsası, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İncir Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde Aydın’ı ziyaret eden Arnavutluk heyeti ve FAO Türkiye temsilcilerini ağırladı. Ziyaret kapsamında, Aydın Ticaret Borsasını ziyaret eden heyet, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ile bir araya geldi.

Abone Ol

Gerçekleştirilenziyarette ilimizin kestane üretimi, ihracatı, katma değeri, kestane işleme süreçleri ve Aydın Ticaret Borsası’nın faaliyetleri hakkında heyete bilgilendirmede bulunuldu. FAO Türkiye temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Türkiye’nin kestane üretimindeki potansiyelinin uluslararası alanda nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

FAO Türkiye yetkilileri, bu süreçte uygulanan sürdürülebilir tarım yöntemleri ve kestane zararlılarıyla olan mücadelede yapılan çalışmaların önemine değindi. Aynı zamanda, Aydın Ticaret Borsası’nın bu alandaki katkıları ve projeleri FAO Türkiye temsilcileri tarafından takdirle karşılandı.
İki ülke arasında tarımsal iş birliğini güçlendirecek projeler ve ticari fırsatlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle kestane ticaretinde yeni pazarlara açılma ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi konularında iş birliği potansiyelinin artırılması için ortak adımlar atılması kararlaştırıldı.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kestane üretimi Aydın’ın önemli tarımsal değerlerinden biridir ve bu ziyaretler hem bilgi alışverişi hem de iş birliği fırsatları yaratmak adına büyük önem taşıyor. Aydın Ticaret Borsası olarak, kestane üreticilerimize ve ihracatçılarımıza yeni pazar fırsatları sunmak için her türlü iş birliğine açığız” dedi.


Çondur, Aydın Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği’nde tescil edilen Aydın Kestanesi’nin ayırt edici özellikleri ve ticari değeri konusunda heyeti bilgilendirdi. Toplantıya katılım sağlayan 5K1A firma yetkilileri Dilruba Ağaçcıoğlu ve Burcu Çallı, Aydın Kestanesi'ni Avrupa pazarındaki diğer kestanelerden ayıran üretim yöntemleri hakkında heyeti bilgilendirdi. Ürünün markalaşma sürecinde coğrafi işaret ambleminin ambalajda kullanılmasına değindi. Aynı zamanda coğrafi işaret
çalışmalarına verdikleri destek için Aydın Ticaret Borsası'na da teşekkürlerini iletti. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Birgül Ertan öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette Arnavutluk heyeti, Mr. Valter Milushi, Mr. Ermal Nikoci, Mr. Agim Pepkolaj, FAO Türkiye Temsilcileri Bahadır Topal ve Mertcan Turan, ile Aydın’da kestane sektöründe faaliyet gösteren 5K1A İnş.Tar. Hay.Gıda Tic.San.A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dilruba Ağaçcıoğlu ve Satış Pazarlama
Sorumlusu Burcu Çallı yer aldı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ