GÜNCEL

Aydın Barosu'undan 4 Ekim'de anlamlı açıklama

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonu basın açıklaması düzenledi. Komisyon üyesi Çağrı Mucan; "kısırlaştır yerinde yaşat anlayışındayız" açıklamalarında bulundu.

Abone Ol

Dünyanın hep çok yerinde her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak değerlendiriliyor. Bu gün kapsamında Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonu bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamda konuşan Hayvan Hakları Komisyon Üyesi Çağrı Mucan, son dönemlerde gündeme gelen sokak köpeklerine ötenazi uygulamasına ilişkin konuştu: "son zamanlardsa hayvanları koruma kanununda yapılan değişiklikler gündemimizdedir. Ötenazi adı altında sokak köpeklerinin öldürülmesine olanak sağlayan bu değişiklikten bir an önce dönünmelidir. Kısırlaştırma yöntemleri hem maddi hem de toplum vicdanı olarak daha iyi bir yöntemdir. Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat anlayışındayız." 

Hayvan sevgisinin kazandırılması gerektiğini ayrıca hayvanların da yasal hakları olduğuna değinenMucan; "Hayvan sahiplenmek maddi ve manevi bir sorumluluk getirmektedir. Bir heves neticesinde değil sorumluluklarıyla hayat boyu bir dost edineleceğinin bilincinde olunmalıdır. Evcil hayvanı sokağa ter etmenin yasak olduğunu, terk etmeleri halinde yaptırıma maruz kalacaklarını belirtmek isteriz. Çocuklarda hayvan sevgisi oluşturulmalıdır" dedi.

Aydın'da hayvan haklarına yönelik  değerlendirmeler yapan Mucan; "İlimizde gerek sahipli gerekse de sahipsiz sokak hayvanlarına karşı hak ihlalleri artışa geçmiş durumdadır. Aydın Barosu olrak tespit edilen ihlaller üzerine suç duyurusunda bulunacağız ve diğer kurumlarla istişare içerisinde olup, ihlale uğramış hayvanların yanında olduk. olmaya da devam edeceğiz. Aydın Barosu avukatı ve vicdan sahibi olarak hukuk çerçevesinde hayvan dostlarımızın en etkin düzeyde korunması için mücadelemize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ