BELEDİYELER

Atay'dan soru önergelerine yanıt

Abone Ol

HABER: TUĞBA AYDIN

Efeler Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında gerçekleştirilen mecliste 10 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste 2024 yılında uygulanacak olan gelir ücret tarifesinde yer alan katı atık ücretiyle ilgili komisyon kararı oylanarak kabul edildi. 2024 yılın ve izleyen iki yıla ait gelir ve gider bütçesi ile ilgili komisyon kararı da mecliste kabul edildi.

SORU ÖNERGELERİNE YANIT VERDİ

Meclis sonu geçtiğimiz günlerde CHP Efeler Belediye Meclis üyelerinden birkaç isim Atay’a iki soru önergesi vermiş, önergelerin yazılı cevaplanmasını talep etmişti. Meclisin ardından konuya ilişkin açıklama yapan Atay, önergelerde bulunan soruları tek tek yanıtladı. Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan taşınmazın ticaret alanı olarak imarlı olduğu tescillenmiş parselin konut amaçlı ruhsat düzenlenmiştir sorusuna evet yanıtını veren Atay, plan notlarında konut olarak düzenlenebileceği maddesinin yer aldığını ifade etti. Yasaya aykırı bir durum olmadığını sözlerine ekleyen Atay, taşınmazla ilgili iki itiraz dilekçesinin verildiği ve bu dilekçede adresi bulunan kişilerin sahte adres gösterdiklerini vurguladı. 

“11 İHALEYE TEK GİRMİŞLER 7’SİNİ YARIŞARAK ALMIŞLAR”

İkinci soru önergesinde yer alan iki iş insanının belediyeye ait 21 parsel taşınmazı satın aldığı sorusuna da evet yanıtını veren Atay, bu isimlerin söz konusu taşınmazları ayrı zaman dilimlerinde ve girdikleri ihaleler ile aldıklarını belirtti. İhale süreçlerinin de şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Atay, kanuna ve yönetmeliklere aykırı herhangi bir durumun olmadığını söyledi.