Muğla'da orman yangını Muğla'da orman yangını

HABER MERKEZİ

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Köşk Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, kendilerini geliştirebilmek ve para kazanma imkanı elde etmek için yapılan anlaşma kapsamında 23 ayrı firmada 1 dönem çalışacak.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, konuya ilişkin yaptığı konuşmasında, “Hazırlanan protokol öğrencilerimizin eğitimi süresince bizlere büyük fayda sağlayacaktır. Bir dönem boyunca sektörde çalışmalarını sağlayacak bu yeni sistem, onların teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine imkan tanıyacaktır. Öğrencilerimiz sektörün gereksinimlerini ve çalışma koşullarını yakından tanıma fırsatı bulacak. Böylece mezuniyet sonrasında iş hayatına daha hazır ve yetkin bireyler olarak atılacaklardır" ifadelerini kullandı.

"YETENEKLİ ÇALIŞAN BELİRLEME ŞANSI OLACAKTIR"

Protoköl ile birlikte firmalara da olumlu yansımaların olacağına değinen Kent, "Öğrencilerimiz dinamik ve yenilikçi bakış açılarıyla iş süreçlerine değer katacaklardır. Ayrıca bu iş birliği sayesinde firmalarımız yetenekli ve donanımlı gençleri erken aşamada tanıma ve gelecekteki çalışanlarınızı belirleme şansı elde edeceklerdir. Bu da istihdam sürecindeki riskleri azaltacak ve daha nitelikli bir iş gücü oluşturmanıza yardım edecektir. Üniversite olarak bizler öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Ancak bu çabalarımızı gerçek anlamda başarıya ulaşması sizin gibi değerli paydaşlarımızın desteğiyle mümkündür. O nedenle iş birliğimizin uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasını temenni ediyoruz"dedi. 
 

Editör: Tuğba Aydın